8 tips voor een gelukkig 2018

Brodie Vissers

Ja, je dacht zeker dat ik je aan je lot overliet. Dat je helemaal zelf een nieuwe start van het jaar moest maken. Of nou ja, nieuwe start vind ik eigenlijk zo’n rotwoord. Je bent al zolang als dat je leeft “gestart” dus daar valt weinig aan te veranderen. Maar dingen anders doen omdat je er simpeler gezegd “gelukkiger” van wordt is misschien wel fijn. Ik ben het type, die daar te lui voor is.

De vragen: “hoe dan?”, “waarom dan?”, “wanneer dan?” zorgen er al snel voor bij mij dat het niet meer hoeft. Maar als je eenmaal begonnen bent dingen “anders” te doen, komen je oude “gewoontes” niet meer terug. Weg, vervaagd. Klinkt mooi he? Maar het kan! Als je tenminste blij genoeg bent met je nieuwe gewoontes.. Achja, zullen we maar gewoon beginnen?

1. Hang het niet aan de grote klok

Het is heel verleidelijk om je goede voornemens meteen met anderen te delen. Maar het is beter om je plannen en doelen voor jezelf te houden. Door erover te praten krijgen je hersenen het gevoel alsof je het voornemen al behaald hebt. Dit komt omdat je erover verteld met dezelfde emotie als die je zal ervaren als je hem behaald hebt.

2. Maak er een project van

Oke, ik weet dat er nu vele gedachtes door je hoofd gaan: Deadlines, plannen, d-briefings, aaaaah! Nee. Adem in en uit. Met project bedoel ik dat je er een uitdaging van maakt. Een wel overdachte. Verzamel en maak foto’s, koop wat spulletjes dit jaar doe nieuwe ervaring op en bundel dit allemaal bij elkaar in een plakboek. Superleuk om per jaar een verzameling aan tastbare en ontastbare herinneringen te hebben toch? Je moet er alleen wel creatief voor zijn. En de tijd voornemen. En structureel er elke maand aanzitten. Dus laat maar. Maar het is het proberen waard:)

3. Maak je geen zorgen.

Stop met piekeren. Het is bewezen dat 90% van al je zorgen niet uit komt. Dus stop met googelen midden in de nacht voor je het weet heb je een of andere enge ziekte opgelopen en heb je nog maar een dag te leven. Met die andere 10% wens ik je veel sterkte.

4. Noteer alles waar je blij mee bent dat je het bereikt hebt, noteer alles wat je dit jaar wilt bereiken.

Do I need to say more? Schrijf op in een notitieboekje, waar je afgelopen jaar trots op was. Dit kunnen doelen zijn geweest maar ook gebeurtenissen of persoonlijke ontwikkeling. Om het helemaal overzichtelijk te maken kun je ook opschrijven wat je minder goed vond gaat of minder leuk vond. Maar, wil je in een gezellig positieve mood blijven raad ik je dat af. Schrijf hierna op wat ja graag dit jaar zou willen bereiken, bijvoorbeeld: Meer foto’s maken, gaan sporten, een leuke baan zoeken, je vrienden wat meer zien etc. Door simpel weg af en toe eens naar dit lijstje te kijken houdt je je automatisch meer bezig met wat je wel wilt, en kun je aan het einde van het jaar weer gaan reflecteren. Voor de doeners onder ons: mocht je doel voor het nieuwe jaar iets zijn wat je moet uitvoeren zoals: Afspreken, bungeejumpen, op vakantie naar.. Plan het dan meteen! Zo heb je altijd wat om naar uit te kijken en kan je er bijna niet onderuit.

5. Vier je successen

Uiteten, naar de sauna, uit lunchen, een dagje naar een leuke stad, weekendje weg, dat ene item kopen die je “al zo lang wilt” (lees: 1 dag), koop eens die lekkere chocolade waar je zo dol op bent en ga zo maar door. Vier als iets gelukt is. Klein, maar ook groot. Door middel van iets te vieren is het 100x leuker om voor een nieuwe uitdaging te gaan, omdat je weet dat je ervoor beloond wordt. En nee, als je de taak 96% heb volbracht betekent dat niet dan je dat ene leuke shirtje van 80 euro mag kopen. 100% dat is de afspraak. En let wel op de centjes, voordat je het weet is je enige doel sparen, en dat terwijl je al een week geen nieuwe kleding hebt gekocht. Verschrikkelijk.

6. Wees creatief met tijd

Door extra tijd voor jezelf te maken profiteer je daar ondenkbaar veel van. Plan dus een beetje hoe jou “vrije avond” eruit komt te zien. Die ene serie of televisieprogramma kun je vast wel een keertje missen, daarvoor hebben ze “Programma Gemist” of “Netflix” uitgevonden. Deze uitvinding levert jou een leuke avond op met vrienden, of met jezelf. Een maskertje, lange douchebeurt, dat ene fotoalbum afmaken, het lezen van een magazine of boek (weten we allemaal nog wat dat is?) etc. Verdeel je tijd bewust, of multitask, kijk dat ene YouTube filmpje terwijl je aan het crosstrainen bent op de sportschool, of kijk die ene serie tot dat je masker helemaal is ingewerkt. Win-win.

7. Wees positief

Negatief zijn is makkelijk. We weten namelijk allemaal hoe iets niet moet. En daardoor zou je dus zeggen dat je ook weet hoe het wel moet, maar helaas is dat in de praktijk niet zo. Probeer je te richten op dingen die wel goed gaan, en die wel naar je zin zijn. Ik weet het, soms lijken de negatieve dingen zwaarder te wegen maar niet alles kan altijd goed zijn. Puntje van accepteren óf er mee leren leven. Maar als je zo koppig bent als ik, wil je het liefst alles goed hebben want alleen dan voel je jezelf goed. Not done, gooi die gedachte uit je hoofd want je zal hier je hele leven mee bezig zijn. Lach want dat is aanstekelijk en volg je hart, want dat klopt. Heerlijk cliché maar ach.

8. Relax!

Als je dan toch al het bovenstaande gefikst hebt. Neem een moment om eens terug naar wat je in 2018 hebt bereikt. En dat mag best met een glas champagne in je jurk van 400 euro ergens op een roof top in New York terwijl je 2019 in luit. Grapje, in werkelijkheid wordt het het gewoon zoals ieder jaar: Een vette oliebol, goedkope champagne, verplicht gezellig doen en je alvast zorgen maken voor wat er komen gaat. MAAR dat hoeft dus niet! Wil je weten hoe? Lees het artikel nog eens:)

Punt 8 is natuurlijk met een knipoog.

 

LIEFS, LYSHA

2018-01-08T19:35:23+00:00januari 8th, 2018|Tips|1 Comment

One Comment

  1. Joice J januari 14, 2018 at 11:24 am - Reply

    Hi Lysha, you have a wonderful blog here! Would you like to follow each other on BLOGLOVIN? If you decided to follow me, please let me know so I can follow you back. Thank you xoxo

    http://www.cantiquejoice.com

Leave A Comment

CommentLuv badge