Gouden tips voor een relatie

Wees lief voor elkaar…. Zorg dat je er bent voor elkaar…. Geef elkaar complimenten…. Vertel waarom je verliefd bent…. NEE NEE NEE!

Het hoeft niet klef, niet rozengeur en maneschijn, kortom: keep it real. Ik ben natuurlijk geen relatietherapeut, en kan soms zelf ook wat tips gebruiken maar na een bijna 7 jaar lange relatie te hebben met mijn vriend, (and still going strong) kan ik het een en ander aan tips geven. (Disclaimer: geen garantie voor een perfecte relatie, het is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!

1. Praten

Jawel! Daar is ie dan hoor. Maar echt. Praten helpt. Opkroppen is voor niemand goed dus ook niet voor jou en je partner. En praten kan echt over alles! Wat je allemaal heb beleefd op je werk/school, wat je dwars zit, waar je blij mee bent, hoe jij bepaalde dingen voor je ziet, hoe jij bepaalde dingen graag zou willen zien, en natuurlijk mag ‘ik hou van jou’ regelmatig worden uitgesproken om elkaar te helpen herinneren dat je elkaar zo leuk, lief, schattig, knap, mooi, etc. vindt.

2. Water bij de wijn

Er is maar 1 ding vervelender dan jou zin doordrijven. Dat hij zijn zin doordrijft. Dus dan kun je maar beter een beetje water bij de wijn doen of compromissen sluiten. Jij geen zin in een uitje? Prima. Dan doen we vandaag wat jij graag wilt doen en dan doen we morgen wat ik graag zou willen doen. Als jullie interesses hier en daar wat overheen komen (Waar ik van uit ga als je een relatie hebt, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, dan ben je misschien juist voor de verschillen gevallen en geldt deze tip niet voor jou) Vind je het vast niet erg eens te doen wat hij wilt. Bovendien is het wel zo gezond om ieder zijn eigen hobby/interesses te laten houden en onderhouden.

3. Probeer jezelf te zijn

Dat klinkt makkelijk he? Maar wie houden we nu eigenlijk voor de gek? We weten allemaal dat zeker in het begin stadion van je relatie helemaal jezelf zijn niet mee kan vallen. Je bent namelijk bang dat de ander dan een afknapper krijgt, dus in plaats van jezelf zijn gedraag je je naar hoe jij denkt dat diegene jou leuk zou vinden. Snap jij het nog? Dat acteren kost een hele hoop energie, plus dat als je een paar maanden tot jaren plan heb, en geen one night stand je beter maar meteen eerlijk kunt zeggen dat je niet houdt van zandjes in het bed, je telkens als je wat te drinken aangeboden krijgt het waarschijnlijk afwijst en vervolgens zijn drinken opdrinkt, je hem als persoonlijke kruik gebruikt etc. Oke, misschien is dat voor het eerste stadium net iets té eerlijk.

4. More issues than ever

Dat is het dus niet altijd, net als alles in het leven. Het kan niet altijd mee zitten, de lucht is niet altijd blauw etc. Maar daar kun je van leren, en samen alleen maar sterker uitkomen. Van bepaalde gebeurtenissen of bepaalde woordenwisselingen/discussies/misschien ruzies kun je alleen maar van leren, wat vaak komt het ergens vandaan hetzij bij jou, hetzij bij je schatje. Door er na afloop met elkaar over te praten en telkens weer te kiezen voor elkaar maak je je relatie sterker, en zijn er na een paar jaar de meeste irritaties, last etc. wel uitgesproken. Dus een beetje investeren en het natuurlijk weer goed maken. Ook als je erachter komt toch niet zo goed bij elkaar te passen als je van tevoren misschien dacht. Je kunt natuurlijk uit elkaar, maar ook dichter naar elkaar groeien.

5. Stel je eens voor..

Je in elkaar verplaatsen klinkt misschien moeilijk maar is het niet echt. Voor dat je je mond opentrekt kun je best eens denken: Waarom zegt hij dat, wat zou hij ermee bedoelen, bedoelt hij het echt zo als dat het op mij overkomt? Etc. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen kun je het natuurlijk ook altijd even vragen niets mis mee zo voorkom je misverstanden en miscommunicatie.

6. Date day/night

Love it. Even tijd voor jullie zelf. Het hoeft niet eens iets heel speciaal te zijn. Keertje lunchen, uiteten, wandelen, een stad bezoeken, weekendje weg, maar ook een leuke film of samen een serie kijken kan al heel goed voor je relatie zijn. Beetje de tijd voor en met elkaar nemen zo nu in dan tussen alle chaos door brengt de rust weer terug.

7. Never give up, unless you want to

Niet te snel afhaken Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Dat zeggen ze toch zo?! Het is niet altijd eenvoudig om lief en leed met elkaar te delen, maar een relatie is als een hartslag: Ups en downs. En bij de meeste relaties ben je met zijn twee, dus 2 hartslagen die alle kanten opgaan. “Het gras lijkt groener aan de overkant” geloof ik niet zo in. Zo worden wij een beetje grootgebracht door de media. Maar het gras is net zo groen als dat jij wilt. Genoeg water geven is het advies, ohja en liefde. Heel belangrijk.

 

LIEFS, LYSHA

 

 

 

2018-01-19T07:55:18+00:00januari 19th, 2018|Tips|0 Comments

Leave A Comment

CommentLuv badge